donderdag, 14. juni 2012 - 20:49

7 Jaar cel voor moord drugsdealer

Arnhem

Het Openbaar Ministerie (OM) in Arnhem heeft donderdag in hoger beroep een gevangenisstraf van 7 jaar en TBS met dwangverpleging geëist tegen een 38-jarige verdachte uit Echteld.

De man zou op 16 juni 2010 in Tiel zijn drugsdealer met een aantal messteken om het leven hebben gebracht.

De verdachte zat samen met het 22-jarige slachtoffer in de auto voor een drugsdeal. De twee kregen onenigheid over de hoeveelheid cocaïne die de verdachte wilde kopen. Volgens het OM heeft de verdachte het slachtoffer vervolgens meerdere malen gestoken. Hierna draaide de verdachte een autogordel een aantal keer om de hals van het slachtoffer. Het man bleef ernstig gewond achter in de auto, waar hij even later overleed.

In de visie van het OM is het slachtoffer opzettelijk van het leven beroofd en is er sprake van doodslag. Deskundigen constateerden een persoonlijkheidsstoornis en ernstige verslavingproblematiek bij de verdachte en achten hem licht verminderd toerekeningsvatbaar. Gelet op de kans op herhaling vindt het OM -naast een gevangenisstraf- een TBS maatregel noodzakelijk.

De rechtbank Arnhem veroordeelde de verdachte eerder tot een gevangenisstraf van 7 jaar en TBS met dwangverpleging. De verdachte stelde hoger beroep in tegen de beslissing van de rechtbank.
Provincie:
Tag(s):