donderdag, 1. november 2012 - 10:20

A12 vanuit Den Haag naar Utrecht na ongeval afgesloten

Lijnden

De A12 vanuit Den Haag naar Utrecht is na ongeval afgesloten bij De Meern. Momenteel staat er een traumahelikopter op de rijbaan. Het is niet bekend hoe lang de afsluiting van kracht blijft. Dat meldt de VID.

Omstreeks 09:20 uur kwamen vanuit Den Haag naar Utrecht een vrachtwagen en een personenauto met elkaar in botsing. Bij de aanrijding is mogelijk sprake van beknelling waardoor naast de brandweer ook de ambulance ter plaatse is gekomen. De traumahelikopter is ingeschakeld om het medisch team van de ambulance te assisteren. Om de traumahelikopter te kunnen laten landen, is de rijbaan sinds 09:40 uur volledig afgesloten.

Over de exacte toedracht van het ongeval is verder nog niets bekend. De file achter het ongeval loopt snel op. In de file wordt nu al meer dan een half uur vertraging gemeten. Wilt u over de A12 van Den Haag naar Utrecht, rijdt u dan om vanaf het knooppunt Prins Clausplein over de A4, A9 en de A2 richting Amsterdam. Komt u vanuit Rotterdam en wilt u naar Utrecht, dan kunt u beter omrijden over de A16, de A15, de A27 en de A2 richting Breda en Gorinchem.

De Verkeersongevallen Analysedienst (VOA) van de politie zal nog een onderzoek uitvoeren om de exacte toedracht van het ongeval vast te kunnen stellen. Vooralsnog is niet duidelijk wanneer de rijbaan vrijgegeven kan worden.
Provincie:
Tag(s):