maandag, 3. december 2012 - 8:05

A20 dicht na dodelijke aanrijding en brand in tankauto

Rotterdam

Rond Rotterdam is een ware verkeerschaos aan het ontstaan door een ongeval met een auto en een tankauto op de A20. Bij de aanrijding is één persoon om het leven gekomen.

Het ongeval gebeurde bij knooppunt Terbregseplein in de richting van Hoek van Holland. Bij de aanrijding vloog de cabine van de tankauto in brand. De persoon in de auto overleefde het ongeval niet. De chauffeur van de vrachtauto is gewond overgebracht naar een ziekenhuis.

In de richting van Gouda is de A20 op het knooppunt Terbregseplein geheel afgesloten, in de richting Hoek van Holland is de rijbaan tussen Rotterda-Alexander en het Terbregseplein afgesloten. Rijkswaterstaat is bezig echter de A20 vanaf knooppunt Gouwe tot aan het terbregseplein af te sluiten, aldus de VID.

Verkeer aan de Noord- en Oostzijde van Rotterdam moet rekening houden met ernstige vertraging en doorgaand verkeer doet er dan ook goed aan om Rotterdam indien mogelijk te mijden. Over de oorzaak van het ongeval is niks bekend.

Veel files
Doordat het op sommige plaatsen verraderlijk glad kan zijn door bevriezing en sneeuw, is het drukker dan normaal in de maandagochtendspits. Ook rond Amsterdam staan lange files.
Provincie:
Tag(s):