donderdag, 12. juli 2012 - 19:35 Update: 08-07-2014 0:29

A5 Karlsruhe-Basel zaterdag mijden

De ANWB waarschuwt vakantiegangers die dit weekeinde naar Zwitserland en Italië vertrekken voor veel oponthoud.

De bond werd een aantal dagen geleden onaangenaam verrast door het bericht dat de A5 Karlsruhe - Basel in beide richtingen wordt afgesloten vanwege wegwerkzaamheden. De belangrijke noord-zuid- verbinding die door veel vakantiegangers wordt gebruikt gaat dicht van vrijdag 13 juli 20.00 uur tot zondagochtend 15 juli 02.00 uur.

Een geplande volledige afsluiting van zo’n belangrijke route op uitgerekend een van de drukste reisdagen komt zelden voor, aldus de ANWB. De bond raadt vakantiegangers aan om vrijdagavond en zaterdag de A5 te mijden en om te rijden via de Franse Autoroute, de A35. Deze tolvrije autosnelweg ligt aan de westzijde van de Rijn en loopt langs steden als Haguenau, Strasbourg en Mulhouse. Van Karlsruhe tot Basel is deze route circa 220 kilometer lang en vrijwel even lang als de A5.

Omrijden over de lokale wegen in de omgeving van de wegafsluiting tussen Baden-Baden en Bühl wordt afgeraden vanwege het grote verkeersaanbod. De ANWB raadt reizigers aan de reisroute aan te passen in het navigatiesysteem.
Categorie:
Tag(s):