woensdag, 6. juni 2012 - 20:21

A50 donderdag tijdens ochtendspits vrijgegeven

Schaijk

In de nacht van woensdag op donderdag is het viaduct over de A50 bij knooppunt Paalgraven grotendeels gestut. 'Donderdag had het verkeer aan het begin van de ochtendspits nog wel last van de afsluiting van de A50', meldt de Verkeersinformatiedienst (VID) donderdag.

Het traject Arnhem - Eindhoven werd als eerste vrijgegeven rond 06:30 uur. Later, om ongeveer 07.15 uur, werd de rijbaan vanuit Eindhoven richting Oss vrijgegeven.

Voorlopig is volgens Rijkswaterstaat de situatie op de A50 veilig maar in de nabije toekomst zal het viaduct nog moeten worden gerepareerd.

Woensdag:Vrachtwagen botst tegen pilaar viaduct
Bij een aanrijding op de snelweg A50 ter hoogte van Schaijk is woensdagmiddag rond 16.15 uur een 30-jarige vrachtwagenchauffeur uit Polen gewond geraakt

De man reed in de richting van Arnhem en botste door nog onbekende oorzaak met zijn vrachtwagen tegen een pilaar van een viaduct over de snelweg heen. Deze pilaar kwam daardoor los te staan en omdat de verzamelde hulpdiensten geen enkel risico wilden nemen in verband met mogelijk gevaar voor het verkeer, werd de snelweg in beide richtingen afgesloten.

Bovendien was de snelweg versperd door de geschaarde vrachtwagen en een deel van de lading (rollen papier) die op het asfalt terecht waren gekomen. Ook het verkeer over het viaduct werd stil gelegd. Door deze voorzorgsmaatregelen ontstond op de snelweg A50 in beide richtingen een grote file.

De vrachtwagenchauffeur raakte bij de botsing gewond en is met letsel aan hoofd en bekken naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft ter plaatse technisch onderzoek verricht naar de oorzaak van het ongeluk. Rond 21.30 uur kon Rijkswaterstaat met de herstelwerkzaamheden aan het viaduct beginnen. Het was op dat tijdstip nog onbekend hoe lang die zouden duren.
Provincie:
Tag(s):