woensdag, 11. januari 2012 - 8:05

A9 afgesloten na aanrijding met gewonden

Amsterdam

Door een ongeval bij knooppunt Holendrecht is de A9 in de richting van Alkmaar afgesloten. Ook is op het knooppunt Holendrecht de verbindingsweg naar de A2 richting Utrecht afgesloten.

Op woensdag 11 januari 2012 raakte omstreeks 06.44 uur een 33-jarige inwoner van Zeist vermoedelijk de controle over zijn voertuig kwijt en kwam daarbij rechts in de vangrail terecht. Kort daarna reed een andere auto tegen de auto van de Zeisternaar. Beide automobilisten zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De Zeistenaar verklaarde dat hij af moest remmen voor een andere automobilist die hard afremde ter hoogte van de flitspaal. Zijn auto is voor een nader technisch onderzoek uit het verkeer genomen.

Van degene die hard afremde voor de flitspaal zijn geen gegevens bekend, omdat deze niet ter plaatse is gebleven. Gedurende 1,5 uur waren er drie rijstroken afgesloten. Het verkeer is ter plaatse over de vluchtstrook geleid en op knooppunt Holendrecht omgeleid.

Rijkswaterstaat verwacht dat dit nog tot 08:45 uur zal gaan duren.
Tot die tijd kan het verkeer dat richting Alkmaar wil, vanaf het knooppunt Holendrecht omrijden over de A2 richting Amsterdam, de A10 richting Den Haag en de A4 richting Haarlem.
Provincie:
Tag(s):