maandag, 14. mei 2012 - 20:57

Aandacht voor 'grooming' bij Opsporing Verzocht

Middelburg

Dinsdagavond 15 mei besteedt het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan het fenomeen 'grooming'.

Grooming is een manier waarop volwassenen kinderen benaderen via zogenaamde chatboxen en dan hun vertrouwen proberen te winnen. Als dit, na één of meerdere chatsessies, is gelukt, zullen ze het kind tot seksueel of onzedelijk gedrag proberen aan te zetten. De dader zal de opgenomen beelden vervolgens gebruiken als chantagemiddel.

In Opsporing Verzocht van dinsdag 15 mei a.s. wordt het verhaal van twee pubers (een jongen van 13 en een meisje van 16) verteld. Zij kregen allebei te maken met een internetpedofiel. In het geval van het meisje deed ene 'Hans' zich voor als 19-jarige. Nadat 'Hans' was aangehouden, bleek hij een 70-jarige man te zijn die in het bezit was van een grote hoeveelheid kinderporno. In de zaak van de 13-jarige jongen is eveneens een aanhouding verricht. De politie zoekt nog naar meer slachtoffers van deze verdachte.

Opsporing Verzocht wordt op dinsdagavond uitgezonden tussen 21.30 en 22.15 uur op Nederland 1. Op woensdag 16 mei wordt het programma integraal herhaald op Nederland 2 om 11.00 uur.
Provincie:
Tag(s):