woensdag, 18. april 2012 - 11:06

Aangehouden Albanees mag nog ruim 24 jaar zitten

Een internationaal voortvluchtige man, die nog een straf van 24 jaar en 7 maanden moet uitzitten is woensdagavond 11 april om 22:00 uur door de politie aangehouden in Den Haag.

Het onderzoek naar deze verdachte is door het team ROG - Regionale Opsporing Gesignaleerden - van de politie Amsterdam-Amstelland gestart in Amsterdam, maar omdat uiteindelijk bleek dat de man in Den Haag zat heeft de arrestatie in samenwerking met de Haagse politie plaatsgevonden.

Een arrestatieteam hield de 35-jarige verdachte aan op straat, op de grens van Rijswijk en Den Haag. Uit het onderzoek naar deze voortvluchtige man kwam naar voren dat de man een vuurwapen zou dragen, daarom is ervoor gekozen de verdachte door een arrestatieteam te laten aanhouden. Er is bij de aanhouding geen vuurwapen aangetroffen.

De verdachte is in Italië veroordeeld in 2008 voor grootschalige drugshandel en deelname aan een criminele drugsorganisatie. De verdachte is afgelopen vrijdag voor de rechter-commissaris geleid, teneinde aan het Italiaanse overleveringsverzoek te voldoen. Er zal een zitting worden ingepland door de rechtbank om het verzoek tot overlevering te behandelen.

Het ROG speurt naar voortvluchtige criminelen die niet terugkwamen van hun verlof of bij verstek werden veroordeeld en zich sindsdien schuilhouden. Sinds de oprichting van dit team in 2008 zijn 468 voortvluchtigen door het ROG aangehouden.
Provincie:
Tag(s):