dinsdag, 26. juni 2012 - 9:26

Aangehouden Karim El M. mogelijk ook achter Brink's overval

Driebergen

Een arrestatieteam heeft in Amsterdam Karim El M. aangehouden. El M. wordt er van verdacht tijdens een overval in Driebergen op een agent in burger te hebben geschoten. Hierdoor kwam hij op de Nationale Opsporingslijst te staan.

De politie Utrecht kwam de man op het spoor in samenwerking met het KLPD. Nadat men hem getraceerd had volgde men de man en hieruit bleek hij steeds van voertuig te wisselen. Nadat men een geschikt moment had gevonden hield men de man aan.

El M. zou met zijn kompaan Yassine A. de Rabobank aan de Bosstraat in Driebergen hebben overvallen. A. ging de bank binnen en El M. hield met een vuurwapen het publiek op afstand. Nadat het duo op de vlucht sloeg werden zij op hun scooter klem gereden door een agent. Hierbij werd gericht op de agent geschoten.

A. kon in augustus van het vorig jaar al worden aangehouden en is inmiddels voor de rechter verschenen. El M. werd nog gezocht en stond daarom op de Nationale Opsporingslijst. Hier is hij inmiddels weer afgehaald.

Mogelijke link overval Brink's in Amsterdam
De politie zal El M. mogelijk ook horen over betrokkenheid bij de overval op waardetransporteur Brink's in Amsterdam. Hierbij zijn specifieke kraaienpoten gebruikt om de politie af te schudden. Bij de overval in Driebergen werden zelfde kraaienpoten gebruikt.
Provincie:
Tag(s):