vrijdag, 23. november 2012 - 15:41

Aangifte tegen Ruwaard van Putten ziekenhuis, cardioloog en internist

Spijkenisse

Het Expertisecentrum Medische Zaken van het Openbaar Ministerie (OM), ondergebracht bij het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft vrijdag een aangifte binnengekregen tegen het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse, en een daar werkzame cardioloog en internist. Dit heeft het OM vrijdag bekendgemaakt.

Het gaat om een aangifte van onder andere zware mishandeling, poging doodslag en het in hulpeloze toestand laten van een patiënt in 2009. De aangifte wordt bestudeerd.

Vorige week werd bekend dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg het ziekenhuis onder verscherpt toezicht had geplaatst en dat de afdeling cardiologie werd gesloten. Donderdag werd bekend dat de vier cardiologen, na een daartoe gegeven bevel van de IGZ, met onmiddellijke ingang geen enkele zorg meer mochten verlenen in dit ziekenhuis.

De maatregelen werden getroffen naar aanleiding van een extern onderzoek waaruit een verhoogd aantal sterfgevallen in 2010 zou blijken. Het Expertisecentrum heeft de afgelopen dagen nauw contact onderhouden met het Bureau Opsporing van de Inspectie.

De nu gedane aangifte is rechtstreeks bij het EMZ binnengekomen. Bij de politie Rotterdam-Rijnmond kunnen mensen die een aangifte willen doen in verband met het Spijkenisser ziekenhuis zich melden via nummer 0900-8844. Telefoontjes die verband houden met het ziekenhuis in Spijkenisse worden rechtstreeks doorgeleid naar de coördinator van de medisch rechercheurs.
Provincie:
Tag(s):