donderdag, 31. mei 2012 - 10:39 Update: 08-07-2014 0:27

Aangrijpende verhalen in nieuwe serie Achter de voordeur

Hilversum

Wat is het verhaal van de buren in je straat? Weet jij wie je buurman écht is? En klopt het wel wat je van hem denkt? In deze nieuwe serie van het NCRV-programma Achter de voordeur nemen buren een kijkje in elkaars huis en leven. Gaandeweg ontstaat er begrip en groeit het contact. In elke aflevering staan twee verhalen centraal.

In de eerste aflevering het aangrijpende verhaal van Peter Jansen uit Alphen aan de Rijn.

Peter maakt in 2006 een groepsreis door het Midden-Oosten. De reis verandert zijn leven totaal. Als ze in de Jordaanse hoofdstad Amman een bezoek brengen aan het Romeinse amfitheater opent een man het vuur op het gezelschap. Zijn Britse kamergenoot wordt gedood en Peter raakt zwaar gewond. Weken ligt hij op de intensive care en krijgt zelfs bezoek van de Jordaanse koning Abdullah. Als Peter eindelijk weer thuis is trekt hij de stoute schoenen aan en vraagt het meisje waar hij al zo lang verliefd op is mee uit eten. Door alles wat hij heeft meegemaakt beseft hij dat het leven zomaar afgelopen kan zijn. Dus waarom zich nog langer laten weerhouden door het grote leeftijdsverschil?

De 19 jarige Olga Willems uit Westervoort is razend enthousiast over haar opleiding Sound & Vision en woont met haar oudere zus bij haar moeder. Haar vader woont niet meer thuis, hij heeft een Niet Aangeboren Hersenafwijking en woont in een instelling voor mensen met een hersenafwijking.

Olga is dol op hem maar hij voelt niet meer als vader voor haar. Door zijn aandoening kan hij niet meer de vader voor haar zijn die ze zich zou wensen.

Ze heeft het er moeilijk mee en mist het hechte gezinsgevoel. Ze zou dolgraag met z’n vieren op vakantie willen, maar zal dat ooit nog gebeuren?

Achter de voordeur is ook internationaal een succes. In Australië is de eerste reeks al te zien geweest onder de titel Behind the Front Door. Ook in Spanje, Italië, Polen, Denemarken, Noorwegen en Zweden zijn bezig hun eigen Achter de voordeur te maken.
Categorie:
Tag(s):