dinsdag, 10. april 2012 - 11:50

Aanhouding in onderzoek naar doodgeschoten taxichauffeur

Rotterdam

Op dinsdag 10 april werd in de Penitentiaire Inrichting in Zoetermeer een 23-jarige Hagenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van moord/gekwalificeerde doodslag op taxichauffeur Gerard Denz.

Op zondag 29 februari 2004 werd de destijds 52-jarige Denz doodgeschoten terwijl hij aan het werk was. Even voor half één ’s nachts reed Gerard Denz weg van de taxistandplaats op de hoek van de Nieuwe Binnenweg en de ’s Gravendijkwal in Rot-terdam.

Anderhalve kilometer verder, op de Van Oosterzeestraat, werd hij zwaar gewond naast zijn taxi gevonden. Hij bleek door het hoofd te zijn geschoten. Diezelfde dag overleed hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. In 2004 werd het onderzoek naar de dood van de taxichauffeur zonder resultaat afgesloten.

Naar aanleiding van nieuw binnengekomen informatie heeft het Cold Case Team van de politie Rotterdam-Rijnmond onder leiding van het Openbaar Ministerie het onderzoek begin dit jaar heropend. Op 28 februari jl. toonde het programma Opsporing Verzocht een reconstructie van de laatste werkdag van de taxichauffeur. Mede dankzij de uitzending kon de verdachte op 10 april worden aangehouden. Hij zat al vast wegens een ander misdrijf.

Meer aanhoudingen sluit de politie niet uit.
Provincie:
Tag(s):