donderdag, 18. oktober 2012 - 10:59

Aanhouding in onderzoek woningbrand

Den Haag

De politie heeft woensdag om 14.00 uur een 50-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brand in een woning aan de Kortestede.

Dinsdag 16 oktober omstreeks 05.00 uur brak brand uit in een woning aan de Kortestede. In de portiekwoning op de derde verdieping sloegen bij aankomst van de brandweer en de politie de vlammen uit het woonkamerraam. Diverse portiekbewoners waren hun woning al ontvlucht. De brandweer controleerde ook nog enkele woningen en hielp in een enkel geval een bewoner het portiek te verlaten. In het portiek werden geen gewonden aangetroffen.

Na het blussen van de brand en de controle of alle rookgassen uit het gebouw waren, konden alle woningen, behalve het brandadres, worden vrijgegeven.

Buurtonderzoek en aanhouding verdachte
Uit buurt- en rechercheonderzoek bleek dat de 50-jarige bewoner van de getroffen woning als verdachte van de brandstichting in zijn eigen woning kon worden aangemerkt. Na overleg met het Openbaar Ministerie kon de Hagenaar woensdag 17 oktober worden aangehouden. Hij is inmiddels in verzekering gesteld.

Forensisch sporenonderzoek
Het forensisch onderzoek in de woning is nog niet afgerond. Uit het eerste onderzoek bleek wel dat er aanwijzingen zijn die het vermoeden van brandstichting rechtvaardigen.

Na de brand ontstond in de straat en onder de bewoners van het betreffende portiek grote onrust omtrent hun veiligheid. De politie verwacht dat door de aanhouding van deze verdachte dat gevoel van onveiligheid kan worden weggenomen. Het onderzoek gaat de komende dagen onverminderd door.
Provincie:
Tag(s):