maandag, 1. oktober 2012 - 17:31

Aanhouding in witwasonderzoek

Apeldoorn

De politie heeft maandag 1 oktober een 53-jarige man uit Laren (NH) aangehouden in het kader van een omvangrijk witwasonderzoek. In zijn woning is een zoeking verricht.

De hoofdverdachte in dit onderzoek, een 42-jarige ondernemer uit Apeldoorn, wordt verdacht van het in het legale circuit brengen van illegaal verdiend geld. De 53-jarige man wordt verdacht van betrokkenheid bij het witwassen.

Op zondag 17 juni zijn in een bedrijfspand en een woning van de Apeldoornse ondernemer zoekingen verricht en is boekhouding in beslag genomen. Ook werden diverse luxe goederen in beslag genomen, waaronder auto’s en dure horloges.

De politie concentreert zich sinds de zoekingen in juni op het onderzoeken van de in beslag genomen boekhouding. Dit is in witwasonderzoeken een complex en tijdrovend proces. Ook zijn inmiddels al vele getuigen gehoord.

De aanhouding is de eerste in dit onderzoek. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

De 53-jarige man is ingesloten voor nader verhoor. In zijn woning heeft de politie maandagochtend onder leiding van een rechter-commissaris een zoeking verricht. Hierbij is administratie in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):