maandag, 5. maart 2012 - 19:11

Aanhouding in zaak Willy van Wanrooy

Breda

Het Openbaar Ministerie Breda en de politie Midden en West-Brabant hebben vanmiddag een verdachte aangehouden in de zaak rondom de dood van Willy van Wanrooy. Dat maakt het Openbaar Ministerie het OM bekend.

De 50-jarige Tilburger werd in de nacht van 20 op 21 april 2008 overvallen in zijn woning aan de IJskelderstraat in Tilburg. Hij werd daarbij zo zwaar mishandeld dat hij dezelfde dag aan zijn verwondingen overleed. De buit van de woningoverval bedroeg buiten wat kleine goederen een flatscreen televisie.

De verdachte, een 37-jarige Tilburger werd vanmiddag gearresteerd. Hij werd voor deze zaak al één keer eerder aangehouden in 2008 en zat toen zes weken in voorlopige hechtenis. Bij gebrek aan voldoende bewijs op dat moment is hij toen op vrije voeten gesteld. De officier van justitie gelastte de aanhouding van de man op basis van nieuwe informatie in het onderzoek.

Peter R. de Vries besteedde in 2010 aandacht aan de zaak in zijn programma. Mede door zijn inzet is de verdachte vandaag aangehouden.

De 37-jarige Tilburger wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Op dit moment zit hij in beperkingen. Dat betekent dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld behalve met zijn advocaat.
Provincie:
Tag(s):