maandag, 11. juni 2012 - 12:25

Aanhouding na roekeloos rijgedrag

Nijmegen

Een 18-jarige Nijmegenaar werd zondagavond op de Niersstraat aangehouden nadat hij zich met zijn scooter zo gedroeg dat hij gevaar op de weg veroorzaakte. Bij nader onderzoek bleek ook nog dat de scooter als gestolen geregistreerd stond.

Een surveillerende motoragent reed door de Kanaalstraat toen hij de 18-jarige zag rijden. Toen de jonge man de agent zag, verhoogde hij zijn snelheid en overschreed daarbij de maximum toegestane snelheid van 30 km/uur. De agent gaf de bestuurder een stopteken, maar de 18-jarige gaf daaraan geen gehoor. Hij verhoogde zijn snelheid en negeerde meerdere malen een geslotenverklaring. De jongen reed met een snelheid van 62 km/uur door enkele straten waar op dat moment kinderen speelden. Hierdoor ontstond er een gevaarlijke situatie.

Plotseling stopte de 18-jarige en rende een brandgang in. Met behulp van getuigen kon de bestuurder worden aangehouden. Na navraag bij de meldkamer bleek dat de scooter als gestolen geregistreerd stond. Ook de kentekenplaat bleek niet bij de scooter te horen.

De jonge man werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.
Provincie:
Tag(s):