dinsdag, 24. april 2012 - 18:52

Aanhoudingen in onderzoek criminele jeugdgroep Weert

Weert

Het onderzoek naar de aanpak van de criminele jeugdgroep in Weert heeft dinsdag geleid tot de aanhouding van zeven jongeren in de leeftijd van 18 tot 21 jaar. Een 47-jarige vader van een van de jongeren is eveneens aangehouden omdat in zijn woning een aanzienlijke hoeveelheid hash werd aangetroffen. Zes van de zeven aangehouden jongeren maken deel uit van de criminele jeugdgroep uit Weert. Ze worden verdacht van de handel in harddrugs. Dit heeft de politie bekend gemaakt.

Tijdens de actiedag is op acht plaatsen in Weert een zoeking verricht. In een van de woningen werd een 28 jarige man aangehouden die nog enkele boetes had openstaan, waaronder meer dan 1000 euro bij de belastingdienst. Deze man is overgebracht naar het bureau waar hij de gelegenheid kreeg om de boete's te betalen. Na betaling is de man in vrijheid gesteld. Zijn auto is in beslag genomen.

Bij de verschillende zoekingen is een hoeveelheid hash, enkele tientallen sealtjes met cocaïne, telefoons, computers en een nog onbekend geldbedrag aangetroffen. In totaal zijn 90 politiemensen ingezet tijdens deze actiedag. Naast medewerkers van diverse eenheden van het district Midden-Limburg werd de actie ondersteund door hondengeleiders met drugs- en geldhonden, het Joint-Hit team, rechercheurs van de digitale recherche en de financiële rechercheurs.
Provincie:
Tag(s):