dinsdag, 6. maart 2012 - 13:02

Aanhoudingen na bedreiging ambulancepersoneel

Groningen

Met de aanhouding van twee 24-jarige broers uit Groningen heeft de politie een geweldincident tegen twee hulpverleners opgelost. Het incident vond 24 februari j.l. plaats in de wijk Beijum.

Donderdagnacht, omstreeks 02:50 uur, kreeg ambulancepersoneel een melding van een onwelwording in een woning aan de Ypemaheerd in Groningen. In de woning troffen ambulancebroeders een 24-jarige man aan. Hij bleek onder invloed van alcohol en/of drugs. Hij reageerde direct agressief op de hulpverleners. De ziekenbroeders besloten om de man niet mee te nemen naar het ziekenhuis. Beide broers waren het er daar niet mee eens en gingen door het lint. Het duo bedreigde het ambulancepersoneel met de dood. Direct werd de hulp van de politie ingeroepen.

De politie startte een uitgebreid onderzoek en werden er meerdere getuigen gehoord. De politie kreeg een goed beeld van het geweldsincident. Maandagmorgen kon de politie beide broers in hun woning in Groningen aanhouden. Het duo werd ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Ze worden uitgebreid verhoord. Het duo blijft voorlopig vast zitten omdat beide broers nog een flink aantal dagen gevangenisstraf hadden openstaan.
Provincie:
Tag(s):