maandag, 19. maart 2012 - 20:32

Aanhoudingen na diefstallen verzorgingstehuizen

De politie heeft afgelopen weken twee personen aangehouden op verdenking van diefstal uit verzorgingstehuizen. Het gaat om een 31-jarige vrouw uit Assen en een 36-jarige man uit Hoogkerk. Beiden handelden individueel. In totaal zijn elf diefstallen opgehelderd, gepleegd in 2011 en 2012.

De vrouw werd begin maart op heterdaad aangehouden bij een diefstal in een verzorgingstehuis aan de Veldspaatstraat in Groningen. Zij was daar als oproepkracht aan het werk. Het personeel had ontdekt dat er in een kort tijdsbestek geld en sieraden waren weggenomen en dat alleen de verdachte in de woningen van de slachtoffers was geweest.

De mannelijke verdachte wordt verantwoordelijk gehouden voor 8 diefstallen. Hier gaat het om medicijnen en (onderdelen van) klokken. Er verdwenen steeds medicijnen als deze oproepkracht aan het werk was, onder anderen in een verzorgingstehuis aan de Veldspaatstraat in Groningen. Bovendien verdwenen uit een verzorgingstehuis aan de Arduinstraat in Groningen (onderdelen van) klokken ook op momenten dat de verdachte aan het werk was. De man heeft de 8 diefstallen bekend. Zowel de klokken als de medicijnen waren voor eigen gebruik.
Provincie:
Tag(s):