donderdag, 19. april 2012 - 10:38

Aanhoudingen voor mensenhandel

Amsterdam

Politie Amsterdam-Amstelland heeft maandag 16 april in samenwerking met politie Drenthe twee mannen van 23 en 39 jaar aangehouden.

De arrestaties vonden plaats in Amsterdam en Hoogeveen. De mannen, oorspronkelijk afkomstig uit voormalig Joegoslavië, zijn hoofdverdachten in een onderzoek naar onder andere mensenhandel en witwassen.

“De aanpak van misbruik van vrouwen door mensenhandelaren heeft voor ons hoge prioriteit”, zegt recherchechef Marjolein Smit van het korps Amsterdam-Amstelland. “Mensenhandel is één van de speerpunten waar wij gezien de ernst van het misdrijf zwaar op inzetten. Uit dit onderzoek komt naar voren dat in ieder geval één van de vrouwen ook wordt mishandeld en dat het door haar verdiende geld door één van de verdachten wordt afgenomen. Beide mannen doen zich voor als de vriend van de vrouwen die ze te werk stellen in de prostitutie.”

Zowel in Amsterdam als in Hoogeveen zijn in totaal vier woningen doorzocht. Bij de zoekingen is een groot geldbedrag aan contanten aangetroffen.

Een vuurwapen met patronen, 10 busjes pepperspray, een kogelvrijvest, een ploertendoder, boksbeugels en een taser was de opbrengst van drie doorzochte huizen in Amsterdam. Ook zijn een Audi A4 Cabrio en twee scooters in beslag genomen.

In een woning in Hoogeveen zijn ondermeer een ploertendoder, pepperspray en twee messen gevonden. De politie Drenthe heeft ondersteund bij de aanhouding en doorzoeking in Hoogeveen.

In het financiële deel van het onderzoek wordt samengewerkt met de Belastingdienst, waarbij ondermeer de inkomsten van de prostituees en de Audi A4 Cabrio tegen het licht worden gehouden. Daarnaast wordt in het onderzoek meegenomen dat beide verdachten, naast hun inkomsten uit prostitutie, een uitkering ontvangen.
Provincie:
Tag(s):