woensdag, 7. maart 2012 - 12:16

Aanleg Oostvaarderswold gaat niet door

De aanleg van het Oostvaarderswold in Flevoland gaat definitief niet door.

De raad van State deed woensdag uitspraak in het beroep, dat een aantal boeren uit Zeewolde tegen het plan Oostvaarderswold had aangespannen. Veel boerderijen moesten als gevolg van het plan geheel of gedeeltelijk verdwijnen.

Het gebied moest de Oostvaardersplassen verbinden met het Horsterwold bij Zeewolde. Op die manier zou een gebied ontstaan van 15.000 hectare natuur, dat volgens de bedenkers van internationale betekenis zou zijn.

Maar volgens de Raad van State zou de provincie de kosten voor het plan niet hebben onderbouwd, zo meldt Omroep Flevoland. Dit komt mede, omdat het ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovatie niet meer wil meebetalen aan de uitvoering.

Het ministerie zou in eerste instantie 240 miljoen euro uitgeven aan het project, maar vanwege bezuinigingen werd de bijdrage stopgezet. Daardoor is ruim 132 miljoen euro niet gedekt. Flevoland heeft al 108 miljoen euro uitgeven om de Oostvaarderplassen te verbinden met het Horsterwold bij Zeewolde.
Volgens de Raad van State heeft de provincie Flevoland niet duidelijk aangegeven of die 132 miljoen uit eigen middelen kon worden betaald.
Provincie:
Tag(s):