donderdag, 8. maart 2012 - 14:21

Aanpak transportcriminaliteit in de lift

Venlo

Het aantal aangiften van transportcriminaliteit is ten opzichte van vorig jaar met 3% gedaald. In 2011 werd in Nederland 1085 keer aangifte gedaan. Het ging 768 keer om diefstal van lading, 250 keer om diefstal van een voertuig en 67 keer om een combinatie van beide.

Vooral geluid- en beeldapparatuur werd gestolen. Verreweg de meeste ladingdiefstallen vonden plaats in de provincies Brabant en Limburg. Koplopers zijn de plaatsen Venlo, Roermond en Eindhoven. Dit blijkt uit cijfers van het Korps landelijke politiediensten (KLPD).

Dertien publieke en private partijen werken samen om transportcriminaliteit in Nederland te bestrijden. Verzekeraars, politie, Openbaar Ministerie en de transportsector geven steeds meer belangrijke informatie direct aan elkaar door. Ook zijn het Bovenregionaal Projectteam Ladingdiefstallen, het daarbij behorende Snel Interventieteam en de landelijk officier van justitie transportcriminaliteit ingezet. Zij zorgden, in samenwerking met o.a. het KLPD, in 2011 voor tientallen aanhoudingen van verdachten. Enkelen zitten momenteel aanzienlijke gevangenisstraffen uit of zitten nog vast in afwachting van hun berechting.
Provincie:
Tag(s):