vrijdag, 7. december 2012 - 16:34

Aantal meldingen Ruwaard van Puttenziekenhuis loopt op

Rotterdam

Bij de coördinator van medische zaken van de politie Rotterdam-Rijnmond zijn tot nu toe 21 meldingen binnengekomen van (nabestaanden van) patiënten van het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse.

De melders hebben via het nummer 0900-8844 van de politie aangegeven aangifte te willen doen tegen het ziekenhuis of een behandelaar in het ziekenhuis.

Inmiddels heeft het Expertisecentrum Medische Zaken (EMZ) van het Openbaar Ministerie, ondergebracht bij het OM in Rotterdam, een protocol opgesteld voor het opnemen van de aangiften. Het doen van aangifte in een zogenoemde medische zaak gebeurt bij voorkeur via een vaste werkwijze, om de (medische) feiten goed in kaart te brengen. De aangiften worden opgenomen door medische rechercheurs van de politie Rotterdam-Rijnmond en opsporingsambtenaren van het Bureau Opsporing van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

Politie
Bij de politie werd twee weken geleden geregeld dat meldingen over het ziekenhuis in Spijkenisse rechtstreeks werden doorgeleid naar de coördinator. Dat gebeurde nadat bekend werd dat de afdeling cardiologie door het ziekenhuis zelf tijdelijk werd gesloten vanwege een mogelijk onverklaarbaar hoog aantal sterfgevallen op die afdeling in het jaar 2010. De IGZ stelde het gehele ziekenhuis onder verscherpt toezicht. Bij het OM kwam rechtstreeks één aangifte binnen.
Provincie:
Tag(s):