dinsdag, 28. februari 2012 - 22:11

Aantal rechercheurs Overvallenteam Rotterdam-Rijnmond verdubbeld

Rotterdam

Het korps Rotterdam-Rijnmond voert de strijd tegen overvallers verder op door het aantal rechercheurs dat overvallers opspoort te verdubbelen. Dit meldt het korps dinsdag

Sinds januari van het vorig jaar heeft het korps Rotterdam-Rijnmond een Regionaal Team Overvallen (RTO). Vijftig rechercheur houden zich continue bezig met het opsporen van overvallers. Dat zorgde dat jaar voor 233 aangehouden verdachten. In de eerste twee maanden van 2012 zijn inmiddels 73.

Toch wordt de regio Rotterdam-Rijnmond ook begin 2012 geconfronteerd met een reeks overvallen op winkels en woningen. Het korps zet daarom per direct extra mankracht in om dit te stoppen.

Versterking
Het RTO wordt met dertig personen structureel uitgebreid naar tachtig personen in totaal. Daar bovenop komen twintig rechercheurs het team tijdelijk versterken. Dit team blijft intact tot de huidige piek fors is afgenomen. Korpschef Frank Paauw: “Je moet geen seconde denken dat je er mee wegkomt. Dat moet duidelijk zijn voor de overvaller en zijn omgeving.”

Het korps zet breder in. Behalve met het RTO en TGO ook door gerichte surveillances van wijkteammedewerkers. Ook wordt het drieringenmodel verder versterkt. Na een overval begeven alle beschikbare agenten zich naar tactische punten in de omgeving om zo de vluchtkans te verkleinen. In 2011 werd de helft van het totaal aantal verdachten zo op heterdaad opgepakt.

112
Frank Paauw roept burgers en ondernemers op te helpen: “Bel 112 als u een verdachte situatie ziet. Wij komen liever een keer voor niets dan nadat een overval al is gepleegd.”
Provincie:
Tag(s):