maandag, 16. april 2012 - 10:02

Accreditatie opleiding Journalistiek Windesheim verlengd

Zwolle

De accreditatieorganisatie NVAO verleent de opleiding Journalistiek van Windesheim een verlengde accreditatie tot 31 december 2013. De NVAO reageert met dit besluit op het door Windesheim ingediende herstelplan.

Volgens de NVAO is het herstelplan "ingrijpend en grondig". Het biedt volgens de accreditatieorganisatie "voldoende vertrouwen dat de beoogde doelstellingen kunnen worden gehaald".

Windesheim wil de opleiding Journalistiek niet alleen repareren, maar ook weer laten excelleren. Daarom gaat het herstelplan verder dan alleen reparatie van de onvoldoende beoordeelde onderdelen van de opleiding.

Het plan tot herstel behelst:

- het bereiken van een open, kwaliteitsgerichte cultuur;
- het verbeteren van het onderwijskundig leiderschap;
- meer aandacht voor kwaliteit van de studenten;
- het versterken van de organisatorische aansturing.

Bestuursvoorzitter Albert Cornelissen van Windesheim is blij met verlenging van de accreditatie: "Er is door de medewerkers van Journalistiek enorm hard gewerkt de afgelopen maanden. Een groot deel van het herstelplan is al in werking getreden en werpt zijn vruchten af. Het is goed om te vernemen dat de NVAO vertrouwen heeft in de opleiding. Aan ons om dat vertrouwen niet te beschamen met name in het belang van onze zittende en aankomende studenten. Wat mij betreft wordt de opleiding Journalistiek van Windesheim weer één van de beste van het land.”

De NVAO zal de opleiding de komende periode intensief volgen. Zo zal een panel van onafhankelijke deskundigen dit najaar een oordeel geven over het hbo-bachelorniveau van afgestudeerden. Bij een blijvend positief oordeel kan Windesheim medio 2013 een nieuwe accreditatie aanvragen.
Provincie:
Tag(s):