zondag, 23. september 2012 - 15:59

Acht aanhoudingen na onrustige nacht in Leeuwarden

Leeuwarden

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in het centrum van Leeuwarden vijf mannen uit Leeuwarden in de leeftijd van 17, 18, 19, 20 en 21 jaar, een 22-jarige man uit Cornjum, een 23-jarige man uit Beetgum en een 40-jarige man uit Nieuwegein aangehouden op verdenking van onder andere mishandeling, openlijke geweldpleging en belediging.

Rond 2.00 uur ontstond rond het Ruiterkwartier een grimmige sfeer waarbij groepen jongeren zich tegen iedereen leken te richten. Politie en andere hulpverleners werden uitgedaagd en er ontstonden meerdere vechtpartijtjes.

Bij het aanhouden van de ergste raddraaiers werden agenten belaagd door de groep eromheen. In sommige gevallen moest geweld gebruikt worden om de verdachten aan te houden en naar het bureau over te brengen.

Rond 06.00 uur werd het weer rustig in de stad. Tijdens de nacht hebben omstanders en politie veel beeldmateriaal van de raddraaiers gemaakt. Dit zal in het onderzoek dat volgt grondig geanalyseerd worden. Meer aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):