donderdag, 31. mei 2012 - 11:26

Achtervolging motorrijder eindigt in valpartij

Houten

Een motoragent heeft op woensdagavond 30 mei een motorrijder achtervolgd. De motorrijder werd aangehouden en raakte zijn motor en zijn rijbewijs kwijt.

Rond 21.40 uur stond een motoragent op Het Rond in Houten te praten met een groepje jongeren. Hij hoorde een motorfiets met hoge toeren optrekken en zag vervolgens dat een motorrijder daar over een afstand van ongeveer dertig meter een wheelie op het fietspad maakte. De motoragent reed naar de motorrijder toe, maar bij het zien van de agent ging hij er in de richting van de Spoorhaag vandoor. De agent zette de achtervolging in en gaf hem een stopteken. De motorrijder stopte niet.

Achtervolging
De verdachte ging er via het voetgangersgebied vandoor. De motoragent stelde de politiemeldkamer op de hoogte en gezien de gevaarzetting zette hij zijn zwaailicht en sirene aan. Tijdens de achtervolging reed de verdachte te hard, passeerde met onverminderde snelheid voorrangswegen, maakte gebruik van het fietspad en reed op Het Rond met hoge snelheid langs een terras. Daar moesten mensen op het fietspad aan de kant springen om niet aangereden te worden. De motoragent hield wel rekening met de gevaarzetting voor het overige verkeer, waardoor de verdachte op hem uitliep.

Bij de wijk De Weide haalde de verdachte met onverantwoorde snelheden het overige verkeer op het fietspad in. De agent vond het op dat moment te gevaarlijk worden en besloot de actieve achtervolging te staken.

Onderuit
De agent reed met aangepaste snelheid in de richting van het Geerpad, waar hij de verdachte voor het laatst had zien rijden. Toen hij daar het bruggetje passeerde, zag hij de verdachte in het gras staan en diens motor in het gras liggen. Hij bleek onderuit te zijn gegaan, maar was daarbij niet gewond geraakt.

De agent hield de verdachte, een 22-jarige man uit Houten, aan en nam diens motor in beslag. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht. Daar is proces-verbaal voor het in gevaar brengen van het overige verkeer tegen hem opgemaakt. Tevens moest hij zijn rijbewijs inleveren. Hij verklaarde ervandoor te zijn gegaan omdat hij geen bekeuring wilde hebben omdat hij op Het Rond met zijn motor had gereden.
Provincie:
Tag(s):