zondag, 8. juli 2012 - 11:36

Achtervolging stopt na aanrijden van agent

Ede

Een 16-jarige Edenaar is in de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 juli in zijn woonplaats aangehouden.

Aan de aanhouding ging een achtervolging vooraf. Een agent zou door de jongeman zijn aangereden.

Die nacht keken agenten uit naar een bromfietser die in Ede een 28-jarige Edenaar zou hebben bedreigd. De reden voor het uitten van de dreigende taal zou een conflict met een familielid van de 16-jarige zijn geweest.

Op de Proosdijerveldweg zagen agenten een bromfietser rijden die voldeed aan het doorgegeven signalement. De achtervolging werd ingezet, maar de bromfietser wist te ontkomen. Even later zagen agenten de bromfietser over de Molenstraat rijden. Een stopteken werd genegeerd, waarna een nieuwe achtervolging werd ingezet. Deze ging onder meer over de Schaapsweg. De bromfietser wist onderweg enkele blokkades te omzeilen (deze stonden onder meer op de Stationsweg en de Beukenlaan).

Net voor het kruispunt met de Berkenlaan werd weer een blokkade opgeworpen. Wederom gaf een agent een stopteken. Hij moest echter opzij springen om een botsing te voorkomen. Door een stuurbeweging van de bromfietser werd de agent toch geraakt. Beiden kwamen op de grond terecht, maar toen de bromfietser wilde opstaan, wisten de agent en zijn collega's de Edenaar aan te houden. Bij de aanhouding zou de verdachte zich hebben verzet.

Een blaastest gaf aan dat de Edenaar onder invloed verkeerde (ongeveer 1,10 promille). Het rijbewijs van de Edenaar werd ingevorderd. Tevens kreeg de man een rijverbod van zeven uur opgelegd.
Provincie:
Tag(s):