woensdag, 11. januari 2012 - 15:09

Achtjarige jongen verdachte afgebrande AH Kwintsheul

Politieagenten hebben woensdagochtend om 07.30 uur in een woning in Kwintsheul een 8-jarige jongen aangehouden als verdachte van brandstichting in de supermarkt die afgelopen zaterdag volledig uitbrandde.

Zaterdag 6 januari ontstond rond zes uur brand in de Albert Heijn in het centrum van Kwintsheul. Uit voorzorg werden die avond 55 woningen ontruimd. De gemeente regelde opvang voor de bewoners in wijkcentrum De Lessenaar. Het pand brandde volledig uit. Omdat het pand op instorten stond werd het onmiddellijk na de brand gesloopt.

Onderzoek
De recherche startte onmiddellijk een onderzoek naar de oorzaak van de brand. Uit camerabeelden van bewakingscamera’s en getuigenverklaringen werd de identiteit van de verdachte bekend. Het bleek om een 8-jarige jongen te gaan.

12-minner
Een minderjarige onder de 12 jaar (een zogenaamde 12-minner) kan strafrechtelijk niet worden vervolgd. Politieonderzoek en het aanhouden voor verhoor in verband met waarheidsvinding is echter wel mogelijk. De 8-jarige verdachte is inmiddels in een kindvriendelijke studio door rechercheurs gehoord. De jongen is na dit verhoor naar huis gebracht.

Burgemeester:Triest
Burgemeester Van der Tak reageert naar aanleiding van de aanhouding: "Hier heb ik maar één woord voor: triest".
Provincie:
Tag(s):