maandag, 11. juni 2012 - 12:43

Actie distributiecentrumwerkers Jumbo/C1000 voor sociaal plan

Den Haag

Dinsdag 12 juni om 17.00 uur voeren circa 150 distributiecentrumwerkers (DC-werkers) van Jumbo/C1000 actie bij de vierde onderhandelingsronde tussen FNV Bondgenoten en Jumbo over een sociaal plan.

De DC-werkers willen een baangarantie en een normale vergoeding voor bijscholing of opleiding en bij gedwongen ontslag.

Freddy Kappen, DC-werker in Gieten: “Wij vragen geen gouden bergen maar doodnormale zaken. De reorganisatie heeft grote gevolgen voor velen van ons. Dat wat Jumbo ons tot nog toe biedt, lijkt heel wat maar is feitelijk gebakken lucht. Praatjes vullen geen gaatjes. Wij willen concrete afspraken over opleidingen, het nieuwe werken, een sterk mobiliteitsplan en een normale beëindigingvergoeding bij een gedwongen ontslag.”

De in april aangekondigde reorganisatie betekent voor een deel van de werknemers of opnieuw intern solliciteren of een enorme reistijd voor lief nemen. Voor een ander deel geldt dat hij een andere werkgever krijgt en een deel raakt zelfs zijn baan kwijt. FNV Bondgenoten - de vakbond van DC-werkers - eist dat de reorganisatie gepaard gaat met zo min mogelijk gedwongen ontslagen, een goede werk-naar-werk begeleiding en zonder verslechtering van arbeidsvoorwaarden.
Categorie:
Tag(s):