maandag, 19. november 2012 - 11:57

Advocaten Hans en Wim Anker: Geen bijstand aan verdachte in zaak Marianne Vaatstra

Het advocatenkantoor van de advocaten Hans en Wim Anker heeft in een persbericht aangegeven dat het kantoor geen juridische bijstand zal verlenen aan de verdachte van de moord op Marianne Vaatstra. De reden maken zij bekend in een persverklaring op hun site.

Verklaring van het kantoor:

Vanochtend is ons kantoor benaderd door de familie van de verdachte die gisteren is aangehouden in verband met de verkrachting van/moord op Marianne Vaatstra in 1999. Beraad binnen kantoor heeft ertoe geleid dat wij hebben besloten om de verdachte geen bijstand te verlenen.

Reden voor de weigering om in te gaan op het verzoek om rechtsbijstand, is gelegen in het feit dat enige maanden na het overlijden van Marianne Vaatstra haar ouders zijn bijgestaan door de mrs. Hans en Wim Anker. Er zijn gedurende een jaar diverse contacten met deze ouders geweest. Ons kantoor heeft destijds met name bemiddeld in de contacten met politie en Openbaar Ministerie. Om die reden achten wij ons thans niet vrij om bijstand te verlenen aan de aangehouden verdachte. Overigens staat ons kantoor sinds enkele jaren geen slachtoffers of nabestaanden meer bij.

Hoewel er geen formele regels zijn die de rechtshulp in een dergelijke situatie beletten, achten wij het bijstaan van de verdachte, gelet op het bovenstaande, ongewenst en ongepast.
Provincie:
Tag(s):