zaterdag, 26. mei 2012 - 9:56

Afghaanse politievrouwen gediplomeerd

Den Haag

Tien vrouwelijke agenten uit de Afghaanse provincie Kunduz hebben deze week met succes een intensieve politietraining afgerond. Een week lang volgden zij theorie- en vooral praktijkles bij Nederlandse EUPOL- en marechaussee-trainers.

Tijdens de training werd veel aandacht besteed aan de vaardigheden die de agentes nodig hebben bij controleposten, voertuigdoorzoekingen en fouilleren. Ook kregen de Afghaanse politievrouwen les in mensenrechten en leerden zij hoe de politie de bevolking het beste kan dienen.
Enthousiasme

Trainers Gwen Loontjes van EUPOL en Mildred Brouwer van de Koninklijke Marechaussee (KMar) waren verrast door het enthousiasme van de politievrouwen. "Deze vrouwen zijn enorm leergierig en willen graag nieuwe vaardigheden opdoen", zei Loontjes na de afsluiting van de opleiding. "Daarom is deze cursus zo succesvol verlopen."

Brouwer wijst op het belang van de EUPOL- en KMar-inspanningen om vrouwelijke Afghaanse agenten op te leiden. "In de Afghaanse cultuur is het bij voorbeeld niet toegestaan dat mannen vrouwen fouilleren of dat mannen bij een huiszoeking een vrouwenvertrek binnengaan. Door vrouwelijke agenten op te leiden, wordt de veiligheid in dit land dus gediend."
Provincie:
Tag(s):