vrijdag, 2. november 2012 - 15:48

Afperserstrio Baarn door politie opgepakt

Baarn

De politie heeft vorige week drie verdachten aangehouden voor het plegen van afpersing. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

16-jarig slachtoffer
In juli van dit jaar ontving de politie een aangifte van een 16-jarig slachtoffer dat hij in de maand juni met geweld was gedwongen tot het betalen van geld. Omdat het overdragen van het geld niet plaatsvond werd het slachtoffer mishandeld op 22 juni.

19-jarig slachtoffer
Enkele weken later ontving de politie een tweede aangifte van een 19-jarig slachtoffer, net als de eerste aangever een inwoner van Baarn. Dit slachtoffer deed eveneens aangifte van afpersing omdat hij onder bedreiging van geweld was gedwongen tot het afsluiten van telefoonabonnementen.

De telefoons werden vervolgens doorverkocht aan derden waarbij de opbrengst in de zakken van de verdachten verdween. Het slachtoffer bleef hierna met een duur telefoonabonnement zitten.

De politie stelde een uitgebreid onderzoek in waarbij bleek dat de verdachten ook hadden getracht een derde slachtoffer te dwingen tot het betalen van geld. Ook hier was sprake van bedreiging met geweld. Dit slachtoffer was echter niet gezwicht onder de druk en had niet betaald.

De drie verdachten, allen inwoners van Baarn in de leeftijd tussen 17 en 22 jaar oud, werden op 23 en 24 oktober aangehouden en verhoord. Afgelopen vrijdag 26 oktober werden de verdachten voorgeleid bij justitie. Zij blijven in voorlopige hechtenis.

De politie zet het onderzoek voort en sluit niet uit dat er nog meer slachtoffers zijn maar dat zij uit angst voor de verdachten geen aangifte hebben gedaan.

De politie verzoekt eventuele andere slachtoffers, getuigen en/of personen die kennis dragen van deze afpersingen contact op te nemen met de recherche van het district Eemland noord via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem kunt u uw informatie kwijt via Misdaad Anoniem op het telefoonnummer 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):