vrijdag, 10. augustus 2012 - 9:39

Agent lost waarschuwingschot bij steekincident

Groningen

Een agent van Regiopolitie Groningen heeft donderdagavond in Groningen met zijn dienstwapen een waarschuwingschot gelost na een dreigende situatie.

Agenten reageerden, omstreeks 19.25 uur, op een melding van een ruzie in de Kleine Butjesstraat in Groningen. Voor een portiekwoning troffen agenten een 24-jarige man uit Winschoten aan met steekverwondingen. Omdat het slachtoffer nogal bloedde ontfermden de agenten zich direct over hem. De gewonde man vertelde de agenten dat hij even daarvoor ruzie had gehad.

Plotseling stormde een man met een mes vanuit een woning naar buiten en ging het slachtoffer te lijf. Toen de gewapende man het slachtoffer probeerde neer te steken, zagen agenten zich genoodzaakt hun dienstwapen te trekken. Een agent loste hierbij een waarschuwingschot. Na het schot liet de verdachte het mes vallen. Door het gebruik van pepperspray konden agenten de 28-jarige verdachte uit Groningen overmeesteren. Hij werd geboeid en overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat

Het slachtoffer werd met steek- en snijwonden overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling kon de 24-jarige Winschoter het ziekenhuis weer verlaten. Er raakte bij het geweldsincident verder niemand meer gewond. Het is voor de politie nog onduidelijk wat de aanleiding voor de ruzie is geweest. De politie stelt een onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):