donderdag, 13. december 2012 - 11:20

Agent niet vervolgd voor wissen filmpje mobiele telefoon Eindhoven

Den Bosch

De hoofdofficier van het Openbaar Ministerie te ‘s-Hertogenbosch heeft op grond van de onderzoeksresultaten van het onderzoeksbureau Fox-IT geoordeeld dat de politieambtenaar, die op 29 juli 2012 te Eindhoven een filmpje op een mobiele telefoon zou hebben gewist, niet wordt vervolgd.

Op 29 juli 2012 werd na een dancefestival in Eindhoven een vrouw aangehouden voor belediging van een politieagent. De vrouw gaf aan dat op haar mobiele telefoon een filmpje van haar aanhouding zou staan. De politieambtenaar zou haar filmpje gewist hebben.

In opdracht van het Openbaar Ministerie heeft Fox-IT geprobeerd het gewiste filmpje ‘terug te halen' uit de mobiele telefoon. Uit onderzoek van Fox-IT is niet gebleken dat er met dit toestel een filmpje is opgenomen van het incident.

In tegenstelling tot wat de politie destijds in het persbericht heeft gemeld, is er geen sprake van het wissen van een filmpje. De politieambtenaar zag vóór het uitzetten van de telefoon bewegingen op het display. Hij is er toen vanuit gegaan dat de camera draaide. Hij heeft daarna meerdere malen op het display geduwd om de camera uit te zetten.

Nu er geen sprake is van opname van het incident, kan er ook geen sprake zijn van ‘wissen' van een filmpje met betrekking tot het incident. De betrokken politieambtenaar kan dan ook geen strafbaar verwijt worden gemaakt.

Alle betrokkenen zijn inmiddels op de hoogte gebracht.
Provincie:
Tag(s):