zaterdag, 10. november 2012 - 14:41

Agente gewond bij aanhouding bierdieven

Apeldoorn

Een Apeldoornse agente is vrijdagavond 9 november gewond geraakt toen zij bij de aanhouding van een dief door hem met de fiets werd aangereden. De dief en zijn twee maten werden aangehouden en zijn ingesloten. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

De politie kreeg aan het begin van de avond een melding dat enkele mannen vanaf het terrein van een supermarkt aan de Nagelpoelweg kratten bier hadden gestolen. Zij hadden hiervoor een gat in een hek geknipt en waren met meerdere kratten op de fiets gevlucht.

Diverse agenten stelden een onderzoek in en op Malkenschoten werd één van de verdachten aangetroffen.Hij probeerde weg te komen en reed met volle kracht tegen een agente aan. Zij raakte gewond aan haar been en moest afhaken. Haar collega wist de man, een Pool, aan te houden. Kort daarna konden dankzij oplettende getuigen nog twee Polen worden aangehouden. Bij hun vlucht waren enkele kratjes gevallen en was meerdere flesjes gesneuveld.

In het ziekenhuis bleek dat de agente een scheurtje aan haar hamstring had opgelopen en voorlopig geen straatdienst kan doen.

De verdachten zijn in verzekering gesteld en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):