maandag, 13. februari 2012 - 17:52

Agente te voet trof meisje (5) aan na ontvoering Oudenbosch. Dader rond de 25 jaar

Oudenbosch

Het 5-jarige meisje dat donderdagmiddag na 16.00 uur is meegenomen vanaf de Burgemeester van der Drieslaan is een klein uur later aangetroffen door een agente te voet in de omgeving van waar zij was meegenomen. Dit heeft de politie maandagmiddag laten weten.

'Ze kon het kenteken van de auto een Ford Ka niet zien en kon, gezien het feit dat zij te voet was, de achtervolging van de dader niet inzetten', aldus de politie.

De agente zag die middag een kindje uit een lichtblauwe auto stappen. Omdat ze vermoedde dat het om het vermiste 5-jarige meisje ging, liep ze direct naar het kindje toe om haar op te vangen en in veiligheid te brengen.

Portofoon
Gezien de afstand waarop ze het kind zag uitstappen was het niet mogelijk een kenteken te zien. Ze gaf via de portofoon direct door wat ze had gezien en dat de auto was weggereden in de richting van de Zouavenlaan. Andere eenheden zijn vervolgens op zoek gegaan naar de auto, maar hebben deze niet meer aangetroffen.

De pedofiel zou voor dit slachtoffertje in Oud Gastel en Oudenbosch ook al geprobeerd hebben om drie andere meisjes in zijn auto mee te nemen.

Dader rond de 25
Inmiddels is duidelijkheid over het signalemt van de ontvoerder. Het zou gaan om een blanke man van ongeveer 25 jaar. Hij is zo'n 1,75 meter lang en heeft kort, donkerblond haar. De politie vermoed dat hij uit de directe omgeving van Oudenbosch komt.
Provincie:
Tag(s):