dinsdag, 10. januari 2012 - 16:19

Agenten gewond bij steekpartij in Den Haag

Den Haag

Twee politieagenten van Den Haag, een 29-jarige vrouw en een 35-jarige man, zijn dinsdagochtend gewond geraakt nadat een 37-jarige Hagenaar in zijn woning aan de Pretoriusstraat door het lint ging en ze stak met een mes.

De twee agenten belden rond 10.00 uur aan bij de woning van de man om een openstaande bekeuring van 90 euro te innen, dan wel om hem er kennis van te geven dat de bekeuring was opgelegd.

De moeder van de Hagenaar opende de deur van de woning waarop de verdachte de agenten direct aanviel. Er onstond een vechtpartij waarbij de man de twee agenten in het gezicht en hals stak met een scherp mes.

Beide agenten zijn naar het ziekenhuis vervoerd. De agente liep enkele oppervlakkige snijwonden in haar hals op. De agent diende gehecht te worden aan een steekwond in het gezicht. De verdachte bleef zich ook na zijn aanhouding hevig verzetten. Hij deelde een kopstoot uit aan een derde agent die ter plaatse was gekomen om zijn collega’s te helpen.

Alle agenten doen aangifte tegen de man die momenteel vast zit. Een team van Bureau Regionale Recherche onderzoekt het incident.

Politie Haaglanden tolereert geen geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt dat de strafeis bij geweld tegen politieambtenaren wordt verdubbeld.


De verdachte zal vrijdag aan de rechtercommissaris te Den Haag worden voorgeleid.
Provincie:
Tag(s):