dinsdag, 20. november 2012 - 7:58

Agenten halen bestuurder uit brandende auto

Nijmegen

Politieagenten die maandagmiddag als eerste hulpverleners aanwezig waren bij een eenzijdig ongeval op de A73, even voorbij de afrit Malden richting Nijmegen, hebben net op tijd een bestuurder uit zijn brandende auto weten te halen. Het voertuig brandde volledig uit.

Het ongeval gebeurde rond 16.10 uur. De bestuurder, een 46-jarige inwoner van Nijmegen, reed op de rechterrijstrook toen hij werd ingehaald door een vrachtwagen. Toen deze terugging naar de rechterrijstrook zou de Nijmegenaar, om een aanrijding te voorkomen, naar rechts hebben gestuurd en kwam in de berm terecht. Vervolgens is de auto door een wildrooster gegaan, over de kop geslagen en uiteindelijk in een greppel tot stilstand gekomen.

De auto vatte vlam terwijl de bestuurder nog bekneld zat. Door snel en adequaat handelen wisten twee agenten hem via de passagierskant in veiligheid te brengen. Even later stond de auto in lichterlaaie. De inmiddels gearriveerde brandweer heeft bluswerk verricht.

De 46-jarige man is overgedragen aan de zorg van ambulancepersoneel en werd vervolgens naar het UMC St Radboud vervoerd. Later werd duidelijk dat hij roet in zijn longen had, maar verder geen letsel had opgelopen.

Gedurende de hulpverlening en het onderzoek naar de toedracht sloot Rijkswaterstaat één rijstrook af.
Provincie:
Tag(s):