zondag, 9. september 2012 - 19:46

Agenten lichtgewond bij aanhoudingen na burenruzie

Dordrecht

Op zondagmiddag hebben politieagenten zes verdachten aangehouden, nadat er een vernieling had plaatsgevonden in de Bosboom-Toussaintstraat.

De vernieling was het gevolg van een langlopend burenconflict tussen een gezin in de Bosboom-Toussaintstraat en een man uit dezelfde straat. Vanmiddag werd de ruit van de woning van de man ingegooit, waarop de politie werd gewaarschuwd.

Toen agenten bij de woning van het gezin enkele verdachten wilde aanhouden, verzetten zij zich daar tegen. Dit liep uit op een handgemeen waarbij vier agenten lichtgewond raakten. De politie heeft vijf verdachten, allen leden van hetzelfde gezin, aangehouden. Kort daarop werd ook de man waar het gezin ruzie mee had aangehouden. De politie onderzoekt de rol van alle betrokkenen.

Onrust
Het incident zorgde voor onrust onder buurtbewoners. Politieagenten zijn, nadat de verdachten naar het politiebureau waren gebracht, nog enige tijd aanwezig geweest om de gemoederen in de straat te bedaren. De politie is met de bewoners in gesprek gegaan, waarna de rust weer terugkeerde.
Provincie:
Tag(s):