maandag, 14. mei 2012 - 15:17

Agenten nader gehoord over file-ongeluk A2

Utrecht

De agenten die op 22 oktober 2011 betrokken waren bij het creëren van een file op de A2 moeten nader worden gehoord. ‘Dit heeft het Openbaar Ministerie Utrecht besloten naar aanleiding van de resultaten van het onderzoek door de Rijksrecherche’, meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandag.

Achtervolging doorrijder na tanken
Op de bewuste dag achtervolgden de agenten een 49-jarige man die had getankt zonder te betalen. De man wordt ervan verdacht dat hij bij de achtervolging de politieauto's sneed en probeerde aan te rijden.

Dodelijk slachtoffer
Om de man tot stilstand te brengen werd een file gecreëerd. De verdachte reed achter in op de file waardoor een persoon kwam te overlijden. De zaak tegen deze verdachte zal naar verwachting begin september van dit jaar inhoudelijk worden behandeld.

Onderzoek rijksrecherche
Na de dodelijke aanrijding heeft de Rijksrecherche een onderzoek ingesteld naar het handelen van de politie. Dit onderzoek had onder meer tot doel duidelijkheid te krijgen over de feitelijkheden van 22 oktober 2011 In dit onderzoek zijn de betrokken politieambtenaren gehoord als getuigen.

De officier van justitie heeft kennis genomen van de resultaten van dit onderzoek en besloten dat de betrokken politieambtenaren nadere en verdiepende vragen zullen worden gesteld.

Agenten gehoord als verdachten
Gelet op de resultaten van het onderzoek tot nu toe en omwille van de te betrachten zorgvuldigheid en de rechten van de betrokkenen is ervoor gekozen de politieambtenaren in dit aanvullende onderzoek te horen als verdachten. Het OM benadrukt dat hiermee niet wordt vooruit gelopen op een uiteindelijke vervolgingsbeslissing.
Provincie:
Tag(s):