woensdag, 20. juni 2012 - 20:51

Agressieve tractobestuurder door politie aangehouden

Op de Zuiderstraat in Buinerveen hield de politie dinsdagmiddag een 51-jarige tractorbestuurder uit Drouwenerveen aan.

Een agent wilde de man bekeuren voor het niet handsfree bellen. Wat een normale afhandeling van dit soort overtredingen moest worden, ontaarde echter in een situatie waarbij de agent werd beledigd, de man probeerde weg te rijden en uiteindelijk met enig geweld uit zijn tractor moest worden gehaald en geboeid werd overgebracht naar het politiebureau in Assen.

De man wenste nergens aan mee te werken. Hij wilde de motor van zijn tractor niet uitzetten waardoor een normaal gesprek onmogelijk was. Hij wenste zijn naam niet op te geven en zich niet te legitimeren. Aan meerdere verzoeken om uit te stappen voldeed hij niet. Toen hij de deur van de cabine dicht wilde trekken en aanstalten maakte om weg te rijden, gebruikte de agent pepperspray en riep de assistentie van collega’s in.

Onderweg naar- en op het politiebureau beledigde hij opnieuw een aantal agenten. Na het afleggen van een verklaring, waarin hij ontkent gebeld en beledigd te hebben, is hij weer in vrijheid gesteld. De beledigde agenten deden aangifte. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):