zondag, 18. maart 2012 - 17:05 Update: 08-07-2014 0:53

Ajax boekt eenvoudige overwinning na vroege rode kaart

[ELF-Voetbal] Ajax heeft goede zaken gedaan in de strijd voor de titel. De Amsterdammer wonnen de lastige uitwedstrijd bij ADO Den Haag met 0-2. Ajax heeft het grootste gedeelte van de wedstrijd tegen tien man gevoetbald. Ali Boussaboun kreeg in de vijfentwintigste minuut al een rode kaart na een harde tackle op Vurnon Anita. De Amsterdammers kwamen pas na de rust tot score. Jody Lukoki en Jan Vertonghen waren de doelpuntenmakers in Den Haag.

In het Kyocera Stadion ging het er in de openingsfase hard aan toe. De spelers waren fel en gingen een duel niet uit de weg. De grenzen werden opgezocht, alleen Boussaboun ging eroverheen. De voorhoedespeler ging veel te hard door op Anita en scheidsrechter Bas Nijhuis kon niets anders doen dan een rode kaart geven. Ajax kon hier in de eerste helft niet van profiteren en creëerde slechts een aantal mogelijkheden om te scoren. Daarentegen kreeg ADO de grootste kans van de eerste helft. Tjaronn Chery bediende Lex Immers, maar die schoot de bal over het doel man Kenneth Verkeer. Op slag van rust ontsnapte ADO aan een tweede rode kaart toen Aleksandar Radosavljevic slechts geel kreeg na een elleboogstoot.

De spelers gingen rusten met een 0-0 stand op het scorebord. In de tweede helft kwamen de Amsterdammers scherp uit de kleedkamer. Een paar minuten na rust was de openingstreffer van de wedstrijd een feit. Theo Janssen gaf een prachtige dieptepass op jongeling Jody Lukoki en deze wist Coutinho te passeren. De ploeg van Frank de Boer ging doorzetten en kreeg goede kansen via Siem de Jong en Ismael Aissati. In de 61e minuut viel de tweede goal van de middag. De man in vorm Jan Vertonghen ging met de bal aan de voet lopen en zette de 2-0 op het scorebord met een goed schot. ADO had het in de tweede helft lastig met tien man en loerde op de counter. Het kwam echter niet tot score en Ajax kon de voorsprong eenvoudig vasthouden.

De Amsterdammers hebben na deze overwinning 52 punten en staan gelijk met koploper AZ. De Alkmaarders hebben echter wel een wedstrijd minder gespeeld. ADO Den Haag blijft op 28 punten staan en staat hiermee op de viertiende plaats in de Eredivisie.