zondag, 4. maart 2012 - 18:41 Update: 08-07-2014 0:54

Ajax boekt zege met hoofdrol voor Ebecilio

[ELF-Voetbal] Ajax heeft in eigen huis, na een zeer matige eerst helft, met 4-1 gewonnen van Roda JC. Bij de Amsterdammers was Lorenzo Ebecilio de grote man door drie doelpunten op zijn naam te zetten. Ajax ging rusten met een 0-1 achterstand en moest in de tweede helft aanzetten om puntverlies te voorkomen.

Ajax voetbalde de eerste helft dramatisch. Ze speelde in een veel te laag tempo en kon het Roda JC geen enkel moment lastig maken. Na een half uur moest Miralem Sulejmani met een blessure naar de kant en werd vervangen door Lorenzo Ebecilio. De invaller speelde in de 40e minuut een breedte pass in de voeten van Donald. De ex-Ajaxied stuurde Malki weg en deze wist Roda JC op voorsprong te zetten in De Arena. Ajax ging de rust in met een 0-1 achterstand.

In de tweede helft ging de ploeg van Frank de Boer beter spelen. Ze kregen mogelijkheden via De Jong en Bulykin. In de 67e minuut schoot Ebecilio van twintig meter op doel en zette de gelijkmaker op het scorebord. Hierna ging Ajax doordrukken voor de overwinning. Vurnon Anita rondde een goede combinatie met Eriksen in de rebound af en zette Ajax op voorsprong.

Ebecilio ging vervolgens in zijn eentje de score vergroten. De buitenspeler begon aan een solo en schoot de bal prachtig in de kruising. In de blessuretijd van de wedstrijd kon Ebecilio zijn hattrick compleet maken door de 4-1 binnen te schieten.