dinsdag, 6. november 2012 - 8:21 Update: 08-07-2014 0:45

Ajax: Erop of eronder voor Chelsea

(Elf Voetbal) Voor regerend Champions League-kampioen Chelsea is de wedstrijd van morgenavond tegen Shakthar Donetsk zeer belangrijk. Een slecht resultaat kan betekenen dat kwalificatie voor de volgende ronde uit het zicht wordt verloren.

De Oekraïners staan in groep E ruim bovenaan met zeven punten. Chelsea en Juventus volgen met vier en drie punten. En juist nu de vorm van Chelsea wisselvallig is te noemen, de laatste drie wedstrijden leverden een nederlaag, een overwinning en een gelijkspel op, ontmoet de club de koploper in de groep.

Een grote plus voor de Londenaren kan het meespelen van Juan Mata zijn. Afgelopen weekend moest de kleine Spanjaard nog toekijken met een hamstringblessure, maar waarschijnlijk kan hij morgen weer spelen. Mata scoorde dit seizoen al zeven maal en hij leverde daarnaast ook acht assists.

Shakhtar heeft dit seizoen nog niet verloren. Het 1-1 gelijkspel eerder tegen Juventus betekende het enige puntverlies van de Oekraïense kampioen. En ondanks dat de mannen van trainer Mircea Lucescu nog nooit op Engelse bodem hebben gewonnen, zullen zij wel degelijk vertrouwen hebben op een goed resultaat. Het goede spel in de vorige wedstrijd tegen Chelsea zal ze alleen maar steunen in dat geloof.
Categorie:
Tag(s):