zondag, 19. februari 2012 - 18:08 Update: 08-07-2014 0:54

Ajax heer en meester in eigen huis tegen NEC

[ELF-Voetbal] Ajax heeft zondagmiddag in eigen huis een gemakkelijke overwinning geboekt op NEC. In De Arena wonnen de Amsterdammers met 4-1 van de Nijmegenaren. Ajax was heer en meester en overklaste de ploeg van Alex Pastoor volledig. De Amsterdammers kwamen goed uit de startblokken en gaven vanaf de eerste minuut vol gas.

In de 5e minuut stond de 1-0 al op het scorebord. Na een fraaie actie van Siem de Jong kwam de bal bij Dmiti Bulykin terecht en die wist wel raad met deze kans. Bulykin moest echter na 33 minuten het veld alweer verlaten door een blessure.

Twee minuten later zorgde Jan Vertonghen alweer voor het tweede doelpunt van middag. Uit een hoekschop kopte Siem de Jong de bal op het doel en vervolgens liep Vertonghen tegen deze bal aan en kreeg het doelpunt op zijn naam. In de 28e minuut was het alweer raak voor de Ajacieden en was de wedstrijd beslist. Bulykin puntende de bal op aangeven van Aras Özbiliz raak nadat Pavel Cmovs de buitenspelval had opgeheven.

De 3-0 kwam op naam van Siem de Jong. De nummer tien van Ajax was bij eerste twee goals al betrokken, maar zette dit keer zijn eigen naam op het scorebord. De middenvelder kon ongehinderd inkoppen bij een hoekschop van Christian Eriksen. Het was de eerste treffer voor De Jong sinds 10 september 2011, toen hij er twee maakte tegen Heracles Almelo.

De Amsterdammers leken niet van plan om NEC helemaal met een forse nederlaag naar huis te sturen, want het spel werd ietwat nonchalant en de scherpte zakte langzaam weg. NEC kreeg hierdoor goede mogelijkheden en kwam op 1-3 door een doelpunt van Rens van Eijden die helemaal vrij werd gelaten door Ricardo van Rhijn bij een hoekschop.

Ajax kreeg nodige kansen via Miralem Sulejmani en Ismaïl Aissati alleen Gabor Babos stond tweemaal in de weg. Ajax boekte al met al een goede overwinning op NEC en heeft eindelijk weer een thuisoverwinning te pakken.
Categorie:
Tag(s):