woensdag, 24. oktober 2012 - 22:44 Update: 08-07-2014 0:45

Ajax te sterk voor miljoenenploeg van City

[ELF-Voetbal] In de Amsterdam ArenA heeft Ajax haar eerste overwinning in de groepsfase van de Champions League geboekt. In eigen huis waren de Ajacieden met 3-1 te sterk voor het miljoenteam van Manchester City. Met aanvallend voetbal werden de gasten uit Engeland over de knie gelegd.

De eerste twintig minuten waren weliswaar in het voordeel van de Amsterdammers, maar uit het niets sloeg City toe. James Milner zette met een subtiel balletje Samir Nasri vrij voor doelman Kenneth Vermeer, die vervolgens eenvoudig zijn eerste Champions League-doelpunt voor de Engelse grootmacht kon maken.

Na het doelpunt zakte het tempo wat in. Wel was Ricardo van Rhijn nog gevaarlijk met een schot, maar hij zag zijn inzet over de lat verdwijnen. De elftallen leken met een 1-0 stand de rust in te gaan, totdat Siem de Jong het net vond. Een lage voorzet werd door de Ajacied hard achter Joe Hart geschoten.

In de beginfase van de tweede helft waren het wederom de mannen van trainer Frank de Boer die beter uit de kleedkamer kwamen. Na iets meer dan tien minuten resulteerde dat in een 2-1 voorsprong. Centrale verdediger Niklas Moisander kopte zijn naam op het scorebord. Een corner werd door de mandekker bij de eerste paal in de verre hoek gekopt, waardoor Hart kansloos was.

Voor City is het overigens niet vreemd om twee tegendoelpunten tegen te krijgen in een Europees duel. In vier van de laatste vijf Champions League-duels kreeg het twee of meer treffers te verwerken. Met nog iets meer dan twintig minuten op de klok bekroonde Eriksen zijn goede spel met een doelpunt. Wederom probeerde de Deen het van afstand, ditmaal zag hij zijn schot van richting veranderd worden en wel in het net verdwijnen.

Wat volgde was een open slotfase met kansen aan beide kanten. Zo faalden Tobias Sana en Edin Dzeko in een één-op-één duel. Mancini besloot in het laatste kwartier alle risico's te nemen en zowel Mario Balotelli als Carlos Tévez in te brengen. Die wissels hadden echter geen effect op de einduitslag.

Het was voor Ajax 11.872 dagen geleden dat er in eigen huis van een Engelse tegenstander werd gewonnen. In de Champions League won het zelfs nog nooit van een club uit de Premier League. Door de zege staat Ajax op drie punten en zowel Real Madrid als Borussia Dortmund heeft er zes. City wacht nog altijd op haar eerste overwinning.
Categorie:
Tag(s):