zondag, 16. december 2012 - 18:17 Update: 08-07-2014 0:44

Ajax trekt pas eind 2e helft wedstrijd tegen Willem II naar zich toe

Tilburg

(Elfvoetbal) Ajax heeft zondagmiddag met moeite met 2-4 van Willem II gewonnen.

Daarmee mogen de Amsterdammers van geluk spreken, aangezien ze de grootste moeite hadden om de Tilburgers van zich af te schudden. Pas in de slotfase trokken de bezoekers aan het langste eind.

Na veertien minuten leek de wedstrijd al beslist. Dankzij doelpunten van Siem de Jong en Danny Hoesen stond er al een 0-2 stand op het scorebord. De Tricolores toonden zich echter strijdvaardig en kwamen voor het half uur nog op gelijke hoogte. Aurelien Joachim en Genaro Snijders zorgden voor een 2-2 ruststand.

In het tweede bedrijf had Ajax moeite om weer op voorsprong te komen. Pas twintig minuten voor tijd wist het via Niklas Moisander op 2-3 te komen. Jody Lukoki gooide vlak voor tijd de deur in het slot door de eindstand op 2-4 te bepalen.