woensdag, 19. december 2012 - 12:39

Akkoord voor bouw nieuw ijsstadion Heerenveen

Heerenveen

Er komt een nieuw Thialf in Heerenveen.

De Provinciale Staten in Friesland zijn akkoord met de bouw van een nieuw stadion en willen 50 miljoen uittrekken voor een stadion waarin twee ijsbanen zullen worden ondergebracht. Dit melden verschillende media.

In totaal gaat het project 106 miljoen euro kosten. Het is nog niet duidelijk waar de overige 56 miljoen euro vandaan moeten komen, maar Friesland rekent daarbij op het rijk en het bedrijfsleven.

Volgens het provinciebestuur is een nieuw ijsstadion nodig om Thialf ook in de toekomst te verzekeren van internationale schaatswedstrijden. Het huidige stadion was in de jaren '80 het snelste en modernste stadion in de wereld, maar is nu verouderd en wordt voorbijgestreefd door hypermoderne ijsbanen in het buitenland.

Eerder dit jaar wilden de Friese Staten niet zoveel geld in een nieuw Thialf steken en werd gekozen voor een renovatie van het huidige ijsstadion, maar daarmee vreest Heerenveen zijn status als topsportlocatie te verliezen. Mocht er toch geen nieuw Thialf komen, dan zijn er onder andere in Almere en Zoetermeer plannen voor zo'n topsportlocatie.

Als de plannen in Heerenveen doorgaan wordt in 2014 met de bouw van een nieuw Thialf begonnen. In 2016 moet het klaar zijn.
Provincie:
Tag(s):