vrijdag, 9. november 2012 - 14:11

Al 135 tips binnen over schilderijenroof Kunsthal

Rotterdam

Het onderzoek naar de roof van zeven schilderijen bij de Kunsthal is nog in volle gang. 'Een team rechercheurs is druk bezig met het onderzoeken van de inmiddels 135 binnengekregen tips, het uitkijken van camerabeelden en alle overige informatie die tijdens het onderzoek is verzameld', meldt de politie vrijdag.

De tips gaan onder meer over de mogelijke herkomst van de tassen en personen die in de periode voorafgaand aan de roof vreemd gedrag vertoonden in of rondom de Kunsthal. Deze worden allemaal onderzocht en er volgen gesprekken met de tipgevers.

De politie heeft de afgelopen weken een buurtonderzoek gedaan en ook daar kwam informatie uit, onder meer over verdachte personen. Uit alle verzamelde informatie is nog niet gebleken of er gebruik is gemaakt van een vluchtauto en wat de vluchtroute is geweest.

Beelden
Niet alleen de camerabeelden van de Kunsthal maar ook die vanuit de omgeving zijn veilig gesteld. Meerdere rechercheurs zijn sinds de start van het onderzoek doorlopend deze beelden aan het bekijken.

Het gaat niet alleen om beelden van de diefstal zelf, maar ook van de dagen daarvoor in de brede omgeving van De Kunsthal. Dit gaat om vele honderden uren aan materiaal met daarop ook nog eens vele personen.
Provincie:
Tag(s):